Weer Noorwegen

Informatie over het weer / klimaat van Noorwegen

  • De lente valt soms vroeg, soms laat in Noorwegen. De eerste bloemen verschijnen en vormen prachtige taferelen. De Noren komen weer buiten en bezoeken pubs, restaurants en gaan samen met vrienden vieren dat de winter voorbij is. U kan alvast van terrasjes genieten.
  • De zomer kan heet zijn in Noorwegen. U kan het vergelijken met een hoogtezon: heldere hemel maar kans op verbranden. De avonden zijn heel aangenaam om buiten door te brengen. 21 juni is voor de Noren het Midzomerfeest en er worden heel wat de vreugdevuren aangestoken.
  • De herfst is voor de Noren de periode van de oogst. Culinair kan U zich laten verrassen door heerlijke gerechten met bessen en vruchten. Ook krab staat dan uitgebreid op het menu. Er kunnen stormen voorkomen. Het is de tijd van heerlijke gezellige avonden rond het haardvuur.
  • De winter kent wat variaties in Noorwegen, afhankelijk van de locatie waar U bent. De Oostkust en het binnenland krijgt heel veel sneeuw en is enorm koud. De Westkust is milder met minder of geen sneeuw.

Qua temperaturen, zonuren en aantal regendagen ziet Noorwegen er ongeveer zo uit:

  • Temperaturen: tot -5°C in de winter, tot 20°C in de zomer.
  • Zonuren: bijna 0 uren in de winter, tot 8 uren in de zomer.
  • Regendagen per maand: tussen de 10 en de 15 dagen per maand, dit over het hele jaar.

Men kan gerust stellen dat Noorwegen niet zo extreem is als men soms wel denkt. Of het weer meezit, is sterk afhankelijk van wat U zoekt en waar in Noorwegen U zich bevindt. Bekijk hieronder meer informatie over mooie rondreizen en vakanties in Noorwegen.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *