Wandelvakantie Noorwegen

Er zijn vele redenen om te gaan wandelen in Noorwegen. Bewonder de verbazingwekkende landschappen en ontdek de serene fjorden, de ruige bergen, krakende gletsjers en nog veel meer. Het beste van alles is dat, ondanks de grandeur van het landschap, u niet perse een ervaren wandelaar hoeft te zijn om van de vele geneugten van wandelen in Noorwegen te genieten. Bekijk op deze pagina meer over een wandelvakantie Noorwegen, reisinformatie en de mogelijkheden voor het maken van een wandelvakantie door Noorwegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Wandelvakantie in Noorwegen maken?

Wandelvakantie NoorwegenNoorwegen beschikt over een ruim gamma aan perfect uitgestippelde wandelingen met talrijke voordelen :

  • diverse moeilijkheidsgraden en afstanden
  • een stipt een uitbreid openbaar vervoer perfecte keuken
  • een gezonde gastronomische keuken
  • idyllisch overnachten in diverse accommodaties
  • onvergetelijke vergezichten en natuurschoon

Lofoten eilanden

De wilde en dramatische Lofoten eilanden tellen een aantal spectaculaire wandelingen in een unieke Arctische landschap. Hier komen de zee, de bergen-top en de vissersdorpen samen en zijn de landschapen vol van verrassende contrasten: uitgestrekte heidevelden, verborgen bergmeren en een pittoreske kustlijn badend, voor een groot deel van de zomer ,in het speciale licht van de middernachtzon.

De Serene Hardangerfjord

Flexibel en gevarieerde wandelen kan in de Hardangerfjord, het zuidelijkste van de drie grote fjorden. De plek is gezegend met een mild klimaat en staat bekend om zijn schitterende kleuren. Op deze wandeling en spannende reis, wandelt u tussen de bossen en de heide boven Voss naar de diepste, meest spectaculaire vingers van Hardangerfjord of bolt u het bergpad van de Hardangervidda.

Dovrefjell Nationaal Park

Dovrefjell is een nationale park met een beschermde biotoop en wordt lokaal beheerd. Het is gelegen tussen de bergen van Zuid-Noorwegen. Muskusossen andere dieren zoals elanden en rendieren kunt u er life spotten! Ook zijn er diverse roofvogels zoals de adelaar en de giervalk aanwezig. De zomer is er ideaal om te wandelen. Tijdens de winter ligt er sneeuw en kan er geskied worden. Hieronder vindt u enkele interessante pagina’s over Noorwegen, de reizen, vakanties en de rondreizen door Noorwegen.

Enkele pagina’s:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *