Vissen in Noorwegen

Als het rust en stilte u lief is, en vissen in een prachtige natuuromgeving uw hobby, dan is Noorwegen, een uitdagende en vernieuwende reisbestemming. Verken de vele, schijnbaar eindeloze meren en beken in Noorwegen met een hengel in de hand. In veel gevallen zult u de plek helemaal voor uzelf te hebben. Op deze pagina komt u meer te weten over vissen in Noorwegen, het maken van een mooie reis en de beste reistijd voor de sporthengelaar.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Vissen in Noorwegen:

Vissen in NoorwegenGoede visplekken volop zoetwatervissen zijn verspreid over gans Noorwegen. Met verschillende moeilijkheidsgraden en diverse landschappen, is het vissen op zelf niet erg duur.
Deze vissen komen talrijk voor:

  • bruine forel
  • houting
  • vliegzalm
  • koolvis
  • tarbot

De ecologie van Noorwegen met zijn koud water meren is uiterst geschikt voor hengelaars met kunstaas of het gespecialiseerde vliegvissen.

De beste reistijd voor de sporthengelaar in Noorwegen.

De beste tijd start voor de meeste soorten begint in mei. Maar vissen is afhankelijk van het weer, de temperatuur en het waterpeil. Deze beïnvloeden de aanwezigheid van insecten net boven het water wat bijvoorbeeld heel belangrijk is voor het lokken van vlagzalm. Het gehele visseizoen loopt van mei tot oktober. Vanaf september kunnen de de bergmeren bevriezen. Daardoor zijn er verschillen van regio tot regio.

Vergunningen voor zoet watervissen in Noorwegen.

Lokale grondeigenaren en visserijorganisaties staan in voor de visvergunning. Ze zijn beperkt tot een bepaald gebied en gelden tijdens specifieke periodes.Ze kunnen ook online worden gekocht, in lokale sport-winkels, supermarkten en op de vele campings.

Ook gidsen kunnen licenties regelen en u begeleiden naar perfecte visplaatsen. Diverse regels worden opgelegd met als enige reden: de vissoort in leven houden. Zo mag u slechts één forel en vlagzalm per dag doden en bestaan er minimumlengtes. Vissen behoort tot het dagdagelijkse leven van vele Noren. Met zijn ontelbare meren en rivieren en een uitgestrekte kustlijn, wordt veel vis voor consumptie gevangen. Er zijn dan ook grote studies gewijd aan de belangen van de sportvisser. Bekijk hieronder meer informatie over Noorwegen en reizen.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *