Vakantie Noorwegen

 Vakantie in Noorwegen, een fantastische belevenis.
Indien u op vakantie wilt gaan en u wilt geen strandvakantie boeken, is een van de Scandinavische landen misschien voor u wel geschikt. Wanneer u daarbij voor Noorwegen kiest zal u er zeker geen spijt van krijgen. Het is een prachtig land. Het heeft er schitterende bergen, vooral in het hoge noorden met zijn diepe fjorden. Voor het uitvoeren van een dergelijke reis is het wel belangrijk dat u, in het zeer grote land, er niet alleen op uit trekt. Je moet weten wat je moet doen als er plotseling bepaalde situaties voordoen. Het weer kan in een oogwenk verslechteren en in het hoge noorden kan men oog in oog komen te staan met wilden beren. Zij leven daar nog steeds vrij in de natuur in het deel dat we Lapland noemen. Bekijk hieronder meer informatie over het vieren van een vakantie in Noorwegen, de mogelijkheden en over de reis zelf.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Vakantie Noorwegen:

  • Gids, met een gids door Noorwegen.

Vakantie NoorwegenTijdens het boeken van uw reis naar Noorwegen, wat u best kan doen bij een erkend reisbureau, is het verstandig om bij de eventueel geplande excursies de gids erbij te boeken. Een reis naar Noorwegen zal zeker niet goedkoop zijn. De prijzen voor de typische uitgaven voor een vakantie zoals voor vervoer, eten, drinken liggen gemiddeld zo’n 70% hoger dan in Nederland. Noorwegen staat in de top 6 van de duurste vakantielanden. De andere Scandinavische landen behoren ook tot de top 6.

De reis, uw eigen reis boeken!

Wanneer u een reis naar Noorwegen maakt is het verstandig te gaan in de aanloop van de Midzomernacht. Dat is de periode waarop de Zon haar meest Noordelijke punt bereikt ten opzichte van de aarde. De zon zal in die periode niet meer onder de horizon verdwijnen. Wanneer u Noorwegen bezoekt moet u dat proberen mee te nemen in uw reisschema. Noorwegen kent natuurlijk nog meer bijzonderheden om ernaartoe te gaan.

Het land heeft prachtige meren en ook de zure haring, die men daar heeft, moet men geproefd hebben. Wanneer u van skiën houdt is dat in veel gebieden mogelijk in Noorwegen. Ook tijdens skitochten of wandeltochten moet je dat altijd doen in het bijzijn van een gids. Het land is zo ontzettend groot dat je er gemakkelijk zou kunnen verdwalen. Bekijk hieronder enkele pagina’s waar u meer te weten kunt komen over de campings in Noorwegen, de Noorse Fjorden en andere reisinformatie over Noorwegen.

Enkele interessante pagina’s:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *