Vakantie Noorwegen zomer

Noorwegen in de zomer, een vakantie Noorwegen zomer.
Bent u toe aan een andere vakantie? Bent u die stromen andere vakantiegangers beu? Wilt u liever geen of weinig landgenoten ontmoeten? Dan is een vakantie in Noorwegen echt iets voor u! Om u een idee te geven van de enorme mogelijkheden van Noorwegen geven we u enige tips voor een onvergetelijke vakantie. Noorwegen is een enorm uitgestrekt gebied. Het land is ongeveer tien keer zo groot als Nederland en telt 5 miljoen inwoners (vakantie Noorwegen zomer informatie). Daarmee is het een van de dunst bevolkte landen van Europa. Het land is dus bij uitstek geschikt wanneer u op zoek bent naar rust. Zeker voor kampeerders is Noorwegen een onvergetelijke ervaring want je mag er overal vrij kamperen en het land kent veel rivieren en beken met een goede kwaliteit drinkwater.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Vakantie Noorwegen zomer, meer info:

Vakantie Noorwegen zomerOok als u van klimmen houdt of van wandelen in de bergen is Noorwegen een absolute aanrader. Met name het fjordengebied rond Jottunheimen is geliefd bij bergbeklimmers. U kunt ook op een andere manier van de fjorden genieten, namelijk door een bootreis te maken met de postboot, de zogenaamde Hurtigruten. U kunt een klein stukje meevaren maar ook helemaal naar de Noordkaap reizen, om daar het Noorderlicht te bewonderen.

 

En hoewel Noorwegen dun bevolkt is, kent het land in het zuiden een aantal grote steden, die de vakantieganger een keur aan musea biedt. Wat denkt u van Bergen met zijn historische centrum? Of van Oslo, de mooie hoofdstad, met zijn vele musea, waaronder:

  • het Edward Munch Museum
  • het historisch museum
  • het Kon Tiki museum
  • het museum van moderne kunst
  • het geologisch museum

Dit is natuurlijk nog maar een greep uit wat het land te bieden heeft. Noorwegen is een absolute aanrader voor zowel de vakantieganger die op zoek is naar cultuur als voor degenen die rust en stilte zoeken! Bekijk hieronder meer informatie over rondreizen en over Noorwegen zelf.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *