Vakantie naar Noorwegen

Vakantie naar Noorwegen? Een bijzondere ervaring!
Wie aan Noorwegen denkt, denkt aan fjorden: de ruwe kusten met diepe inhammen en steile bergwanden, ontstaan door de inwerking van gletsjers. Geen ander land heeft zoveel fjorden als Noorwegen. De fjorden maken bepaalde delen van Noorwegen echter ook slecht bereikbaar. De wegen moeten immers met de fjorden mee kronkelen. Maar besluit u om de fjorden met de boot te bezoeken, dan wacht u een ongelooflijk schouwspel. In dit artikel komt u meer te weten over de mogelijkheden voor een prachtige vakantie naar Noorwegen. Boek nu een geweldige vakantie naar Noorwegen en geniet van de prachtige omgeving!

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Vakantie naar Noorwegen?

Vakantie naar NoorwegenNoorwegen per boot is een zeer bijzondere belevenis en er zijn talloze manieren om een dergelijke tocht te maken, bijvoorbeeld:

  • Per cruiseschip vanaf Nederland (opstapplaats Amsterdam of Rotterdam)
  • Per cruiseschip vanaf Duitsland (opstapplaats Hamburg)
  • Met de hurtigruten vanaf Bergen

Varen langs het schilderachtige landschap en de adembenemende kustlijnen, op een cruiseschip waar alles voor u geregeld wordt zodat u zich kunt concentreren op uw vakantie, is een onvergetelijke ervaring.

Noorse postboot, Hurtigruten

Een aparte manier om per boor de fjordenkust te verkennen is door gebruik te maken van de Noorse postboot, de zogenaamde Hurtigruten. Ook veel Noren maken gebruik van deze postboten om van A naar B te komen, wat deze tocht tot een bijzondere ervaring maakt.

U kunt de hele tocht van tevoren boeken, van Bergen tot de Noordkaap, maar u kunt ook ter plekke boeken. Als het u ergens bevalt, blijft u een aantal dagen en daarna pakt u de boot weer op. De boot vertrekt meestal een keer of 2 à 3 per dag vanaf een specifieke aanlegplaats. U heeft dus alle mogelijkheid om uw reis zelf in te plannen. Ook op deze boten zijn hutten te verkrijgen, voor als u een paar dagen aan boord wil blijven.

Bedenk wel dat de hutten, en de maaltijden, veel eenvoudiger zijn dan die van de echte cruiseschepen. Maar de keuze is natuurlijk geheel aan u. Maar of u nu met een super luxe cruiseschip door de Noorse fjorden vaart of met een eenvoudige postboot, de reis zal absoluut onvergetelijk zijn. Hieronder komt u meer te weten over het maken van een mooie rondreis of het genieten van een prachtige vakantie in het mooie Noorwegen.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *