Skien Noorwegen

Skiën Noorwegen, gaaf!

Er kan in ontzettend veel verschillende landen worden geskied. De meeste mensen trekken richting Oostenrijk of Zwitserland. Ook in andere landen zijn er echter prachtige skigebieden te vinden. Eigenlijk zijn er in het hele land pistes te vinden. Zo liggen er direct in de buurt van hoofdstad Oslo pistes, maar ook helemaal in het Noorden zijn er vele verschillende skipistes terug te vinden. In dit artikel komt u meer te weten over de mogelijkheden voor het skiën in Noorwegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Skiën in Noorwegen?

Skien NoorwegenHet unieke van skiën in Noorwegen.
Wat is nu eigenlijk het voordeel van skiën in Noorwegen ten opzichte van andere landen? Hieronder zijn enkele voordelen op een rijtje gezet:

  • Noorwegen heeft een skipiste die voor iedere wintersporter tot de verbeelding spreekt. Hier is het namelijk mogelijk om midden in de zomer te skiën in de inmiddels wereldberoemde middernachtzon.
  • Het weer in Noorwegen heeft geen invloed op de Alpen en andersom. Tijdens een slecht jaar in de Alpen met weinig sneeuw, is het heel goed mogelijk dat de Noorse pistes met een dik pak sneeuw bedekt zijn.
  • Vroeger was de reis lastig. Inmiddels is er echter een tunnel gebouwd en een brug van Denemarken naar Zweden. Bovendien zijn de vluchten een stuk goedkoper geworden.

Probeer het eens uit!

Klinkt een wintersportvakantie in Noorwegen als muziek in de oren? Bent u al jaren in de Alpen te vinden en wilt u eens op zoek naar een alternatief? Dan is Noorwegen wellicht een goede optie. Het is wel aan te raden om vooraf goed te kijken naar de periode waarin de wintersport plaats zal vinden. In de winter zijn de dagen in Noorwegen namelijk stukken korter en wordt het dan vroeg donker. In de zomer daarentegen kan er soms tot midden in de nacht geskied worden. En dat gewoon in het zonnetje! Overigens zijn er ook in de winter nog meer dan genoeg skiërs in Noorwegen.

De authentieke wintersportsfeer is namelijk niet te evenaren door andere wintersportgebieden.

Meer informatie over rondreizen en vakanties in Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *