Rondreis Scandinavië

Kom op deze pagina alles te weten over het maken van een rondreis door Scandinavië.

Altijd al gedroomd van een unieke rondreis door Scandinavië? De laatste decennia is Scandinavië namelijk enorm in opkomst als vakantieland. Waar vroeger de meeste mensen liever naar het zuiden trokken vanwege het warme weer, is Scandinavië nu enorm in populariteit gestegen. Maar wat valt er dan allemaal te beleven in deze regio? Wat kunt u tijdens een rondreis door Scandinavië eigenlijk verwachten? In dit artikel worden de highlights van Scandinavië op een rijtje gezet.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreis Scandinavië:

Highlights Scandinavië

  • Rondreis ScandinaviëDe Fjorden in Noorwegen zijn ongekend populair bij toeristen. Verreweg de mooiste Fjord is het Geirangerfjord dat omgeven wordt door prachtige watervallen en 600 meter hoge bergen waarvan de toppen met sneeuw bedenkt zijn.
  • Bovenin Scandinavië is de poolcirkel te vinden. Hier is de meest ongerepte natuur te aanschouwen. Voor de natuurliefhebbers zal dit ongetwijfeld een unieke en ongeëvenaarde ervaring zijn.
  • Naast natuur is er natuurlijk ook meer dan genoeg cultuur te bewonderen in Scandinavië. Leer de traditionele bewoners en hun gewoonten kennen en proef van de meest unieke lokale gerechten. Ook zijn er in deze regio tal van musea en historie te vinden. Zo zijn er vele tentoonstellingen over de Vikingen, die vroeger vanuit Scandinavië de hele wereld wilden veroveren.

Rondreis Scandinavië door steden:

Natuurlijk kan een bezoek aan de grote steden niet ontbreken. Vrijwel elk land in Scandinavië heeft de beschikking over een stad waar niemand zich hoeft te vervelen. Steden als Oslo, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki zijn stuk voor stuk steden die zorgen voor voldoende afwisseling met de indrukwekkende natuurgebieden die tijdens een rondreis door Scandinavië bezocht worden. De tegenstelling met de landelijke gebieden is enorm omdat de ontwikkeling in deze steden natuurlijk niet heeft stil gestaan.

Gelukkig is er voor jong en oud meer dan genoeg te beleven om ook hier een leuke en leerzame tijd te beleven. Gaan de kinderen mee op een rondreis door Scandinavië? Bezoek dan Legoland in Denemarken eens!

Bekijk hieronder enkele pagina’s die misschien interessant zouden kunnen zijn voor het maken van een rondreis door Noorwegen, of te genieten van een heerlijke vakantie in Noorwegen.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *