Rondreis Noorwegen Zweden

Rondreis Noorwegen Zweden, een waanzinnige ervaring!

Scandinavië is onder reizigers de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dat is natuurlijk niet voor niets. Er is namelijk in deze noordelijke landen van alles te zien en te doen. Een rondreis door Noorwegen en Zweden is dus zeker te overwegen. Maar wat zijn dan eigenlijk de hoogtepunten van deze twee landen? Tijdens een rondreis kan namelijk niet alles met een bezoek vereerd worden en dus is het belangrijk om een overzicht te hebben over de toeristische attracties die echt niet overgeslagen kunnen worden! Bekijk hieronder de hoogtepunten van een reis door Noorwegen en Zweden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreis Noorwegen Zweden:

Hoogtepunten van Noorwegen en Zweden

  • Rondreis Noorwegen ZwedenHet Geirangerfjord is verreweg het mooiste Fjord van Noorwegen. Omgeven door besneeuwde bergtoppen en adembenemende watervallen is dit een unieke plaats waar de natuur in al haar schoonheid mensen kan overweldigen. Van mei tot en met september worden er bovendien rondvaarten door dit prachtige Fjord, dat opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, georganiseerd.
  • De Zweedse hoofdstad Stockholm is te mooi en te uniek om over te slaan. Midden in het centrum van de stad ligt een eiland. Hier is het oude centrum van de stad te vinden. Er zijn dan ook prachtige historische gebouwen waarvan sommigen ruim 700 jaar oud zijn. Vooral de domkerk Sorkyrkan en het Stortorget plein zullen indruk maken. Overigens is op dit eiland ook het koninklijk paleis gevestigd.
  • In het noorden van zowel Zweden als Noorwegen is ongerepte natuur te vinden; prachtige bossen en natuurgebieden die barsten van het leven. Nog iets verder noordelijker is in beide landen de poolcirkel te vinden. Wanneer u gelukt heeft, kun u hier misschien zelfs wel het wereldberoemde Noorderlicht zien!

Natuurlijk zijn nog lang niet alle facetten van Noorwegen en Zweden aan de orde gekomen. Juist daarom is het zo belangrijk om een rondreis door beide landen te maken. Op deze wijze is het mogelijk om zoveel mogelijk van deze veelzijdige landen te bezichtigen. Wat ook geweldig is, is om een unieke rondreis door Lapland te maken en te genieten van de bijzondere excursies die er te doen zijn.

Voor meer informatie over mooie rondreizen en vakanties in Noorwegen kunt u hieronder enkele pagina’s terugvinden.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *