Rondreis Noorwegen tips

Tips voor het maken van een rondreis door Noorwegen.

Een vakantie geboekt naar Noorwegen? Dan is het wel leuk om van te voren wat tips te lezen die handig zijn voor uw reis naar Noorwegen begint! Noorwegen is natuurlijk een land waar ontzettend veel te zien is voor toeristen. Denk aan fjorden, gletsjers, Vikingen, oude vissersdorpjes en eindeloos veel bossen, bergen en gebieden. Voor ieder soort toerist zijn er verschillende opties. Bekijk op deze pagina meer informatie over het maken van een fantastische rondreis door Noorwegen en bekijk enkele interessante tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreis Noorwegen tips:

  • Citytrips in Noorwegen.

Rondreis Noorwegen tipsVoor toeristen die het geweldig vinden om verschillende steden en stadjes te bezoeken zijn Oslo, Stavanger en Bergen plaatsen die zeker bezocht moeten worden. Noorwegen is een rijk land de wegen zijn dan ook van goede kwaliteit. Echter door de bochten en hoogteverschillen van de wegen ligt de gemiddelde snelheid laag.

  • Attracties en evenementen.

Noorwegen heeft niet veel attractie- en themaparken. Het meest bekende parken zijn Tusenfryd en Vikinglandet in de buurt van Oslo, Hunderfossen Familiepark bij Lillehammer, Telemark Sommerland, Kristiansand Dyrepark bij Kristiansand en Kongeparken bij Stavanger.

Veel rondreizen hebben als doel om uit te komen bij de Noordkaap. Hier is zomers de middernachtzon boven de Barentszzee te bekijken.

Avontuur, beleef een avontuur in Noorwegen.

In Noorwegen is veel avontuur te beleven. Denk aan gletsjerkajakken, ijsklimmen, walvis- of birdsafari’s, mountainbiken of het beklimmen van de prachtige bergen. De bekende berg Preikestol is zeker een aanrader om te beklimmen, vanaf deze berg is er tot 600 meter naar beneden te kijken. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Noorwegen. Zo zijn er veel boerderijen met paarden waarop de kinderen een tocht kunnen maken.

Eten en drinken in Noorwegen.

Naast al het avontuur en de activiteiten is er ook heerlijk eten in Noorwegen. Vooral vis wordt ontzettend veel gegeten in Noorwegen. In Noorwegen zijn dan ook veel verschillende restaurants, boerderijen en cafés waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden. Bekijk hieronder enkele pagina’s waar u meer te weten kunt komen over het maken van een mooie rondreis door Noorwegen of een vakantie.

Al eens gedacht om een rondreis door Lapland te maken, bijvoorbeeld het Noorse gedeelte? Een rondreis door Lapland maken dat kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zo kunt u namelijk met sledehonden gaan rijden, een mooie scootertocht maken, op zoek gaan naar het Noorderlicht (groene lucht) en eventueel te overnachten in een heus ijshotel. Wanneer u een mooie reis door het prachtige Noorwegen wilt gaan maken dan is het altijd handig om wat tips te bekijken en informatie in te winnen!

Dit zijn enkele zeer leuke tips om uw rondreis compleet te maken.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *