Rondreis Noorwegen september

Maak een mooie rondreis door Noorwegen in de maand september.

Weleens gedacht aan een avontuurlijke vakantie naar het prachtige Noorwegen? In dit land zijn fantastische vakanties te beleven. U kunt natuurlijk zelf op vakantie gaan maar het is ook een optie om mee te gaan met een rondreis. Op deze manier krijgt u alles te zien van het land. Noorwegen is tijdens elk seizoen een bijzonder land, zo ook in september. In dit artikel is meer te lezen over een vakantie naar Noorwegen in de septembermaand. In dit artikel komt u meer te weten over het rondreizen door Noorwegen in de maand september.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreizen door Noorwegen in september

Temperatuur
Rondreis Noorwegen septemberIn de maanden juni tot augustus is het in Noorwegen op het warmst. De temperatuur ligt dan tussen de 25 en 30 graden. Bij zee is het in deze maanden rond de 18 graden. In september breekt het najaar aan, de temperatuur daalt dan langzaam. Dit is een prachtige periode omdat de bessen, vruchten en paddenstoelen rijp zijn om geplukt te worden. Vooral langs de kust blijft het lang warm in de najaarsperiode.

Activiteiten
Door de sterk wisselende weersomstandigheden in Noorwegen zijn de activiteiten per seizoen erg wisselend. September valt net na de zomer, hierdoor is het nog steeds een prima temperatuur en kunt u nog steeds genieten van de zomerse activiteiten zoals:

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Kanoën
  • Raften
  • Zwemmen
  • Vissen
  • Paardrijden

De herfst in Noorwegen biedt ruimschoots de gelegenheid om te wandelen in de frisse berglucht. Het landschap is prachtig in september, de groene kleuren veranderen langzaamaan naar hele mooie herfsttinten. In september kunnen ook de eerste herfststormen plaatsvinden, tijdens deze stormen is het in de cafés, restaurantjes en kroegen erg gezellig en lekker warm!

Noorse herfstgerechten

In september zijn er langs de wegen veel boeren fruitstalletjes te bezoeken, hier worden vaak appels, peren en pruimen verkocht. In september is het ook het krabseizoen, vooral in het hoge Noorwegen zijn ze in september druk bezig met de krabvangst. Kortom, september is een zeer leuke en geschikte periode om Noorwegen te bezoeken!

Meer informatie over het maken van een mooie rondreis of vakantie in Noorwegen? Bekijk hieronder enkele interessante pagina’s:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *