Rondreis Noorwegen Noorderlicht

Rondreis Noorwegen: het Noorderlicht!

Voor veel mensen staat het hoog op de bucketlist: het mogen zien van het bijzondere Noorderlicht. Dit natuurverschijnsel is zo speciaal dat u het bizarre ervan pas begrijpt wanneer u het in het echt heeft gezien. Hoewel er tientallen, al dan niet honderden, foto’s en video’s op het wereldwijde web te vinden zijn, kunt u de aantrekkingskracht van dit magische natuurverschijnsel pas echt snappen wanneer u het met eigen ogen heeft gezien. Noorwegen is het perfecte land om de Aurora Borealis te spotten. In dit artikel vindt u meer informatie over het rondreizen door Noorwegen en meer informatie over het Noorderlicht.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreis Noorwegen Noorderlicht:

Rondreis Noorwegen NoorderlichtVaak wordt gezegd dat men het Noorderlicht op haar best kunt zien wanneer men naar het noorden van Noord-Noorwegen afreist. Dit is gedeeltelijk waar: het sprookjesachtige licht is ook op andere plekken te ontdekken zoals in IJsland, Zweden en Finland. Wist u dat u het Noorderlicht af en toe met helder weer en een beetje geluk soms ook in het noorden van Nederland kunt spotten? Voor de volledige ervaring is het natuurlijk aan te raden om af te reizen naar Noorwegen.

Let er overigens wel op dat u de juiste reistijd kiest: het Noorderlicht is vanaf ongeveer half augustus tot aan half april te spotten. Op sommige plekken in het noorden van Noorwegen is het zelfs overdag schemerig of donker, waardoor u een grote kans heeft om overdag te genieten van dit natuurverschijnsel. Denk er wel aan dat het Noorderlicht een natuurverschijnsel is en blijft: ook al is het helder weer, ze komt niet altijd tevoorschijn!

  • Hoge bucketlistwaarde
  • Noorwegen is het perfecte land om het Noorderlicht te spotten
  • De Aurora Borealis is tevens in andere noordelijke landen te zien
  • De beste reistijd om het Noorderlicht te zien is tussen half augustus en half april
  • U begrijpt de aantrekkingskracht van het licht pas wanneer u het zelf heeft gezien
  • Het Noorderlicht komt tevoorschijn wanneer zij wil

Wanneer u een mooie reis wilt maken door bijvoorbeeld Lapland om het Noorderlicht te bekijken dan kunt u op de website van Lapland reizen veel informatie te weten komen om een fantastische reis te maken naar het Noorderlicht. Meer te weten komen over het maken van een mooie reis door Noorwegen? Hieronder zijn enkele pagina’s weer gegeven, waaronder het maken van een reis door Noorwegen voor 5/8 dagen, met de bus door Noorwegen en eventueel met eigen vervoer.

Meer informatie over het maken van een rondreis of vakantie in Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *