Rondreis Noorwegen eigen vervoer

Rondreis Noorwegen met het eigen vervoer, een unieke belevenis. 

Een rondreis door Noorwegen is voor veel mensen een droom. Door de ontwikkelingen de laatste jaren is deze droom bovendien nu nog eenvoudiger te realiseren. Er zijn natuurlijk georganiseerde reizen, maar veel mensen maken liever een rondreis met eigen vervoer. Daardoor is het eenvoudiger om uw reis aan te laten sluiten bij uw persoonlijke wensen en zo hoeft er geen rekening met anderen te worden gehouden. Maar welke aspecten van Noorwegen moeten terugkomen tijdens een rondreis? In dit artikel wordt het op een rijtje gezet.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreis Noorwegen eigen vervoer:

Rondreis Noorwegen eigen vervoerMust-see Noorwegen
Iedereen kent de Fjorden en de steden Oslo en Bergen in Noorwegen. Maar wat zijn nu eigenlijk de minder bekende plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn?

  • Naast de overweldigende natuur, heeft Noorwegen ook kunstenaars voortgebracht. Edvard Much bijvoorbeeld, de schilder van het wereldberoemde schilderij De Schreeuw. Munch heeft een eigen museum waar De Schreeuw, samen met vele andere schilderijen, tentoongesteld wordt. Dit museum is in Oslo gevestigd.
  • In het begin van het jaar komen er enorme scholen kabeljauw richting de kust bij Lofoten. Er liggen grote groepen orka’s op dit heerlijke maaltje te wachten en het is uiteraard mogelijk om dit feestmaal te aanschouwen. Overigens blijven de orka’s vrijwel het hele jaar bij Lofoten.
  • Watervallen spreken bij veel mensen tot de verbeelding. In Noorwegen zijn ontzettend veel watervallen te vinden. De grootste watervallen zijn de Vinnufossen die bij het dorpje Sunndalsora liggen. Deze watervallen zijn maar liefst 860 meter hoog en een bezoek meer dan waard!

Eenvoudiger naar Noorwegen!

Vroeger was het behoorlijk lastig om met eigen vervoer naar Noorwegen te gaan. Gelukkig zijn die problemen inmiddels voorbij doordat er een brug is gebouwd tussen Denemarken en Zweden. Bovendien is het met de bouw van de Lærdalstunnel een stuk eenvoudiger te worden om door Noorwegen te reizen. Deze tunnel is maar liefst 24,5 kilometer lang en verbindt de twee grootste steden van Noorwegen met elkaar. Bekijk hieronder meer informatie over het rondreizen door Noorwegen of het genieten van een bijzondere vakantie.

Dit zijn de pagina’s om meer te weten te komen over een mooie reis door Noorwegen.

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *