Rondreis Noorwegen camper

Geniet van Noorwegen met een camper!

Noorwegen is een ideale bestemming om met een camper doorheen te reizen. Rust en ruimte in combinatie met een adembenemende kustlijn die wordt gekenmerkt door talloze fjorden. Neem de meest bezochte toeristische weg van Noorwegen, de Trollstigen. Een knap staaltje techniek te midden van een majestueus landschap dat de rondreis tot een hoogtepunt maakt. De weg voert langs elf haarspeldbochten en vanaf diverse punten heeft u een onvergetelijk uitzicht. Iedere bocht heeft een eigen naam en is vernoemd naar de persoon die tijdens de aanleg van de weg over de werkzaamheden waakte. Sla onderweg regelmatig af om de fjorden, dorpen en kustwegen te bezoeken. Lees in dit artikel meer over het rondreizen per camper door het prachtige Noorwegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreizen door Noorwegen met de camper

  • Allemannsretten

Rondreis Noorwegen camperKamperen is in Noorwegen bijzonder populair en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om de camper voor een of meerdere nachten neer te zetten. Het concept “Allemannsretten” is in Noorwegen ongekend populair. Dit maakt het mogelijk om onder meer de camper neer te zetten op privé terrein van iemand. Uiteraard onder de strikte voorwaarde dat u beleefd bent, geen enkele schade aan de omgeving toebrengt en wegblijft van het gebied direct om een privé woning. Dit voorrecht is niet van toepassing op beschermde natuurgebieden.

  • Met de eigen camper of ter plekke huren?

Noorwegen is goed bereikbaar met de eigen camper. Het is bovendien op verschillende plaatsen mogelijk om een camper te huren. Een rondreis met een camper geeft u alle tijd en vrijheid om de bezienswaardigheden op te zoeken die u graag wilt zien en verkennen. Geniet van een wonderschone natuur en op sommige plaatsen een merkwaardig uitziend landschap. Zet de camper onderweg neer en maak mooie wandelingen of fietstochten langs de indrukwekkende kustlijn en door de Nationale Parken. Bezoek ook zeker steden als Oslo, Lillehammer en Bergen.

  • Kystriksveien of Rv17

Volg met de camper de kustroute ‘Kystriksveien’ via weg Rv17. Een 650 kilometer lange en spannende strook die u van Steinkjer in het zuiden naar Bodø in het noorden brengt. Onderweg bevinden zich diverse campings en plaatsen waar u met uw camper terecht kunt.

Meer informatie over het reizen door Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *