Rondreis door Noorwegen Zweden

Rondreis door Noorwegen Zweden, een bijzondere reiservaring. 

Een rondreis hoeft niet perse maar naar een land te zijn. Je kunt bij een rondreis ook meerdere landen bezoeken. Bij een rondreis naar Noorwegen is het heel erg makkelijk om een van de andere landen in Scandinavië ook op te nemen in de reis. Het voordeel hiervan is dat je in een reis meerdere landen aandoet en zo dus ook veel meer kan zien, denk hierbij aan bezienswaardigheden en verschillende culturen. Op deze pagina komt u meer te weten over de bezienswaardigheden en de mogelijkheid tot het maken van een fantastische rondreis door Noorwegen Zweden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Rondreis door Noorwegen Zweden:

Ligging Noorwegen en Zweden
Rondreis door Noorwegen ZwedenIn het noorden van Europa ligt Scandinavië. Er zijn meerdere manieren hoe Scandinavië wordt gedefinieerd, maar vaak worden daar IJsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland onder verstaan. Bijna de gehele oostgrens van Noorwegen grenst aan Zweden. Dit is voor een rondreis extra handig om op meerdere plekken over te steken.

Bezienswaardigheden Noorwegen
In Noorwegen zijn er tal van schitterende en mooie bezienswaardigheden te vinden. Hieronder worden er een paar besproken;

  • Fjorden
  • Oslo

Fjorden
Noorwegen staat bekend om zijn prachtige fjorden, die zich bijna over de hele westkust uitstrekken. Fjorden zijn inhammen met steile wanden die zijn uitgesleten door gletsjers.
De bekendste fjorden zijn Geirangerfjord en Hardangerfjord.

Oslo
In de hoofdstad van Noorwegen zijn er natuurlijk ook bezienswaardigheden te vinden. Er zijn verschillende musea in de stad, bijvoorbeeld het Vikingskipshuset, een scheepsvaartmuseum, waar er drie Vikingschepen tentoon zijn gesteld die gebruikt zijn bij begrafenissen voor belangrijke personen. Wat ook erg leuk is om te doen, is een fietstour langs de mooiste plekjes van Oslo.

Bezienswaardigheden Zweden

Ook in Zweden bevinden zich prachtige bezienswaardigheden, in de steden en op het platteland. Het land staat vol met bossen en meren. Hierdoor zijn er ook veel nationale parken en natuurreservaten.

Hieronder worden een aantal besproken;

  • Padjelanta Nationaal Park
  • Stockholm

Padjelanta Nationaal Park

Dit park vormt samen met twee andere parken het grootste natuur gebied van Europa. In dit park zijn er grote meren en een open berglandschap. Ook is er de grootste gletsjers van Zweden te vinden.

Stockholm
In de hoofdstad van Zweden is ontzettend veel te zien en te doen. Geniet van het oude centrum of neem een kijkje bij het stadhuis met een zeer mooie binnentuin.

Voor meer informatie over Noorwegen en fantastische rondreizen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *