Rondreis door Noorwegen Zweden

Lees hier verder over de rondreizen in Noorwegen ->

Rondreis door Noorwegen Zweden

Rondreis door Noorwegen Zweden, een bijzondere reiservaring. Kom alles te weten over het maken van een rondreis door het mooie Zweden en Noorwegen.

Rondreis door Noorwegen ZwedenEen rondreis hoeft niet perse maar naar een land te zijn. Je kunt bij een rondreis ook meerdere landen bezoeken. Bij een rondreis naar Noorwegen is het heel erg makkelijk om een van de andere landen in Scandinavië ook op te nemen in de reis. Het voordeel hiervan is dat je in een reis meerdere landen aandoet en zo dus ook veel meer kan zien, denk hierbij aan bezienswaardigheden en verschillende culturen. Op deze pagina komt u meer te weten over de bezienswaardigheden en de mogelijkheid tot het maken van een fantastische rondreis door Noorwegen Zweden.

Bekijk hier de rondreizen door Noorwegen Zweden >>

Rondreis door Noorwegen Zweden:

Ligging Noorwegen en Zweden
In het noorden van Europa ligt Scandinavië. Er zijn meerdere manieren hoe Scandinavië wordt gedefinieerd, maar vaak worden daar IJsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland onder verstaan. Bijna de gehele oostgrens van Noorwegen grenst aan Zweden. Dit is voor een rondreis extra handig om op meerdere plekken over te steken.

Bezienswaardigheden Noorwegen
In Noorwegen zijn er tal van schitterende en mooie bezienswaardigheden te vinden. Hieronder worden er een paar besproken;
• Fjorden
• Oslo

Fjorden
Rondreis door Noorwegen ZwedenNoorwegen staat bekend om zijn prachtige fjorden, die zich bijna over de hele westkust uitstrekken. Fjorden zijn inhammen met steile wanden die zijn uitgesleten door gletsjers.
De bekendste fjorden zijn Geirangerfjord en Hardangerfjord.

Oslo
In de hoofdstad van Noorwegen zijn er natuurlijk ook bezienswaardigheden te vinden. Er zijn verschillende musea in de stad, bijvoorbeeld het Vikingskipshuset, een scheepsvaartmuseum, waar er drie Vikingschepen tentoon zijn gesteld die gebruikt zijn bij begrafenissen voor belangrijke personen. Wat ook erg leuk is om te doen, is een fietstour langs de mooiste plekjes van Oslo.

Bezienswaardigheden Zweden
Ook in Zweden bevinden zich prachtige bezienswaardigheden, in de steden en op het platteland. Het land staat vol met bossen en meren. Hierdoor zijn er ook veel nationale parken en natuurreservaten.
Hieronder worden een aantal besproken;
• Padjelanta Nationaal Park
• Stockholm

Bekijk hier de bijzondere rondreizen door Noorwegen >>

Padjelanta Nationaal Park
Dit park vormt samen met twee andere parken het grootste natuur gebied van Europa. In dit park zijn er grote meren en een open berglandschap. Ook is er de grootste gletsjers van Zweden te vinden.

Stockholm
In de hoofdstad van Zweden is ontzettend veel te zien en te doen. Geniet van het oude centrum of neem een kijkje bij het stadhuis met een zeer mooie binnentuin.

Rondreis door Zweden maken of Lapland?

Van plan om een bijzondere rondreis door Zweden te maken? Bekijk alle informatie op deze website en op het internet zelf. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Zweden. Wat ook geweldig kan zijn is om een stukje van Lapland mee te pakken wanneer je een rondreis wilt gaan maken. Een rondreis Lapland kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Een aanbieding (aanbieding Lapland) bekijken voor een reis naar Lapland? Bekijk de reizen door op bovenstaande link te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *