Reizen naar Noorwegen

Kom meer te weten over de verschillende reizen naar Noorwegen.

Voordat u een reis wilt gaan boeken naar Noorwegen is het verstandig om u eerst goed voor te bereiden wat u er wilt gaan doen. De mogelijkheden zijn groot. Wanneer u bijvoorbeeld houdt van het bezichtigen van gebouwen en dergelijke is Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, een zeer geschikte stad. U zal zich er geen moment vervelen. Indien u van de natuur houdt bent u Noorwegen zeker op de juiste plaats. De natuur is er op veel plaatsen overweldigend. Ook voor het beklimmen van bergen of het wandelen door de bergen is Noorwegen ideaal. Bekijk hieronder meer informatie over reizen naar Noorwegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Reizen naar Noorwegen?

Natuur
Reizen naar NoorwegenNoorwegen heeft een kustlijn van 2650 km. Het strekt zich uit van Lindesnes tot aan de Noordkaap. Velen gaan zeker de fjorden bezichtigen. Het binnenland van Noorwegen is hoofdzakelijk bergachtig. In het oostelijke deel gaat het land naar het noorden toe over in een toendra. Door de nabijheid van de Golfstroom is er sprake van een mild klimaat.

Vertier
Wanneer u uit wilt gaan in Noorwegen zal u zich moeten begeven in een grote plaats zoals Oslo, Bergen of Trondheim. Er zijn voldoende theaters waar men concerten kan gaan bewonderen. Over het hele land zijn er gedurende een bepaalde periode openluchtspelen.

Winkelen
In de grotere plaatsen kan men heerlijk winkelen. De gebreide truien zijn hier erg bekend. De artikelen die je er kan kopen, ook de souvenirs, zijn erg kostbaar. Typische souvenirs zijn bijvoorbeeld geweven artikelen, zilverwerk, houtsnijwerk enzovoort.

Sporten tijdens de wintermaanden
In de wintermaanden zal men veel langlaufers tegenkomen. Het de volkssport no 1. Wanneer de bewoners in de winter om boodschappen gaan zal men daarvoor vaak de latten gebruiken. Noorwegen kent enkele zeer goede skigebieden. De beste periode om er op skivakantie naar toe te gaan is van februari tot en met april. Er heerst overal een sirene stilte. Heerlijk om er tot rust te komen. Ook tijdens de wintermaanden zorgt men er ook voor dat de wegen goed berijdbaar blijven. Men heeft wel winterbanden nodig en ook zijn sneeuwkettingen een must.

Bekijk hier enkele pagina’s voor het maken van een mooie rondreis door Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *