Noorwegen

Noorwegen, genieten van alle rust in de natuur!

Koud en mooie natuur, dat is waar mensen snel aan denken bij het horen van het woord Noorwegen. Fjorden, bergen, gletsjers, rendieren, beren… Dit prachtige land heeft het allemaal in overvloed. Een reis naar dit land is een echte aanrader en iets dat iedere persoon eens moet doen in zijn leven. Alvorens de valiezen in te laden, leest u even wat meer over dit land.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Noorwegen:

NoorwegenHet ligt in Scandinavië, in het noorden van Europa, al is het geen lid van de Europese Unie. Dit land is een groot land met slechts vijf miljoen inwoners. De hoofdstad, Oslo, ligt in het zuiden van het land. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit onherbergzame natuur waar nauwelijks mensen wonen. Elke natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Doordat dit land een groot maar smal land is, zijn de reistijden vaak om u tegen te zeggen. Familie bezoeken aan de andere kant van het land is een hele klus met de auto en dus wordt het vliegtuig vaak verkozen. Het land wordt omringd door de zee aan de zuid-, west- en noordkant. Onder de zeeën zijn grote gas- en olievelden aanwezig en dit land haalt hier het grootste deel van zijn inkomsten uit. Mede dankzij deze grondstoffen is dit land zo rijk en sterk ontwikkeld.

Nadelen van een reis naar Noorwegen:

  • ‘s winters is het kan delen van het land altijd donker
  • Tamelijk duur
  • Aanvaarden geen euro’s, geld omwisselen naar de Noorse Kroon

Toch wegen de voordelen op tegen de nadelen, zeker voor natuurliefhebbers. Een extra troef is het noorderlicht. In het hele land kan men dit zien, al is het vaker en beter te zien in het noorden. Spitsbergen is de locatie bij uitstek. Het is er in de winter voortdurend donker en er is weinig bevolking waardoor er ook minder verlichting is. Ook kan de ijsbeer geregeld gevonden worden op Spitsbergen, een van de weinige locaties in Europa waar dit mogelijk is.

Wanneer u meer te weten wilt komen over het maken van een fantastische reis door Noorwegen of het genieten van een heerlijke vakantie dan kunt u op één van de links hierboven klikken. Zo komt u het actuele reisaanbod tegen en de mogelijkheden om uiteindelijk te genieten van een heerlijke vakantie of rondreis. Al eens gedacht om te genieten van Lapland, het Noorse of het Finse gedeelte? Dat is er ook mogelijk! Wilt u de beste reistijd voor Noorwegen te weten komen? Ga dan naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-noorwegen/.

Kom meer te weten over het maken van een mooie reis door Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *