Noorwegen reizen

Informatie over Noorwegen reizen.

Tijdens een vakantie in Noorwegen kunt u zich uitstekend vermaken. U kunt er de cultuur gaan bezichtigen in bijvoorbeeld de hoofdstad Oslo. Wanneer u daar een verblijf boekt, is het zelfs mogelijk om in de stad te blijven tijdens de vakantieperiode, zonder dat u zich maar een moment hoeft te vervelen. Er zijn daar mogelijkheden genoeg. Indien u echter meer van bergwandelingen houdt zijn er in Noorwegen mogelijkheden genoeg. Het is wel verstandig om bergwandelingen, die groot zijn en op onbekend terrein, in het bijzijn van een ervaren gids te doen. Zij weten wat er moet gebeuren wanneer u wordt overvallen door slecht weer. Zij weten als geen ander waar beschutting kan worden gezocht totdat het slechte weer voorbij is getrokken. Bekijk hieronder meer informatie over Noorwegen reizen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Noorwegen reizen:

  • Bergen. In Noorwegen zijn veel bergen die tot het Scandinavische hoogland behoren. Veel van de hoge bergen behoren tot het hooggebergte Jotunheimen met de gebergten Hurrungane en Breheimen. In de bergen kan men behoorlijke bergwandelingen maken. Er zijn in Noorwegen 10 markante bergwandelroutes geselecteerd zoals bijvoorbeeld;
  • Noorwegen reizenDe Preikestolen. Het is een rotsplateau. Hij steekt als een reusachtige preekstoel uit boven de omgeving. Er loopt een goed onderhouden wandelpad naar toe. Dit wandelpad loop van het Preikestolen bergpensioen naar het rotsplateau. De hoogte bedraagt 640 meter. Om ernaartoe te wandelen en ook weer terug moet men toch al snel rekenen dat het een uur of vijf in beslag zal nemen. Je moet ook wel enige tijd genieten van het uitzicht als je boven op het plateau bent.

  • Besseggen. Deze zijn te vinden in het oosten van Noorwegen. Het is de meest populaire bergwandelroute. Het is een spannende wandelroute. Er zijn steile paden en een heel mooie natuurlijke omgeving. Wanneer je van de hoogte naar beneden kijkt zie je een diepblauw meer aan de ene kant en aan de andere kant een diepgroen meer. De tijdsduur die je voor deze wandeling moet uittrekken bedraagt toch zo’n 8 uur.
  • Gaustatoppen. Deze zijn te vinden in Zuid-Noorwegen. Het is vrij gemakkelijk te bereiken. Vanaf de parkeerplaats zal het ongeveer 3 uur duren voordat je de top zal bereiken. Onder de top van je een pension waar je even lekker kunt eten en drinken. Je kunt er zelfs ook overnachten.

Dit zijn er slechts een paar uit de vele wandelroutes die men heeft in Noorwegen. Ga dus vooraf na wat je wilt gaan doen. Om een vakantie in Noorwegen te gaan houden zijn er dus voldoende mogelijkheden. Naast de wandelroutes is het ook mogelijk om lekker ergens in een restaurant te gaan genieten van een heerlijke maaltijd. Ook zijn er plekken genoeg die men kan bezichtigen. Ondanks dat het een duur land is, is het zeker de moeite waar om er eens keer naar toe te gaan.

Meer informatie over reizen door Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *