Noorse Fjorden

Noorse Fjorden, boek een bijzondere reis.
De epische landschappen van Noorwegen behoren tot de mooiste en meest gevarieerde van Europa. Het theatrale drama van de fjorden alleen al maakt het de moeite waard om dit opmerkelijke land te bezoeken. Hier bevinden zich fjorden met een buitengewone schoonheid, gesneden uit een grillige kustlijn en diep in het binnenland. Kliffen storten als het ware neer op de nauwelijks bewoonde kusten en duizelingwekkende watervallen vallen van onmogelijke hoogten naar beneden. De belangrijkste fjorden liggen in het westelijke deel van Zuid Noorwegen. Op deze pagina komt u meer te weten over de Noorse Fjorden. Allereerst vindt u hieronder de kaart van de Noorse Fjorden en de uitleg per Fjord. Tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar één van de Noorse Fjorden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

De Noorse Fjorden op de kaart:

Noorse Fjorden:

  • De Geirangerfjord Noorwegen

Een van Noorwegen’s meest bezocht toeristische trekpleisters is de Geirangerfjord. Samen met de Naeroyfjord is de Geirangerfjord opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze fjord is een 15 kilometer lange aftakking van de Lysefjord met indrukwekkende granieten rotsen. Wandelen en hiken gaan hier gepaard met een schitterend natuurlijk daglicht. Aan het einde van de fjord ligt het kleine dorpje Geiranger.

  • De Naeroyfjord Noorwegen

De 17 kilometer lange Naeroyfjord ligt ten westen van Flåm. De diepblauwe fjord die op het smalste punt slechts 250 m breed is heeft 1200 meter hoge kliffen, afgelegen boerderijen en imposante watervallen. Zo tuimelt de Kjelfossen waterval uit de zuidelijke muur van de Naeroydalen Vallei boven het dorp Gudvangen.

  • De Sognefjord Noorwegen

De Sognefjord is de op een na langste (203 km) en diepste (1308 m) fjord van Noorwegen. De fjord snijdt een diepe schuine streep over de kaart van het westen van Noorwegen. Op sommige plaatsen stijgen de stijle wanden meer dan 1000 meter boven het water uit, terwijl elders een zachtere kustlijn ondersteuning biedt aan boerderijen, boomgaarden en dorpen. De brede waterweg is indrukwekkend om te zien en biedt een uitzicht op rotswanden en watervallen.

  • De Hardangerfjord Noorwegen

Van de Atlantische Oceaan tot aan de steile wand van het centraal in Noorwegen gelegen Hardangervidda Plateau loopt de Hardangerfjord. U vindt hier tal van mooie plekjes waaronder Ulvik en Utne. In het Folgefonna National Park kunnen er gletsjer wandelingen gemaakt worden.

Meer informatie over Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *