Lofoten Noorwegen

Lofoten – Noorwegen, boek een ontzettend gave belevenis!

De bergachtige rotsen van de Lofoten eilanden strekken zich uit over de Noordelijke IJszee. Hier bevindt zich sinds mensenheugenis het middelpunt van de Noorse wintervisserij. Ieder jaar komen hier duizenden kabeljauwen uit de Barentszee paaien. Iedere haven heeft tal van houten rekken die worden gebruikt om de kabeljauw te drogen. Tijdens de zomermaanden zijn de rekken leeg en verlaten, maar een lust voor het oog. Het is een aspect van het dagelijkse leven op de Lofoten eilanden en indrukwekkend om te zien. Bekijk hieronder meer informatie over de Lofoten Noorwegen, en ook heeft u de mogelijkheid om een reis te boeken bij een reisspecialist door op één van de links te klikken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Lofoten Noorwegen:

  • Bereikbaarheid van de Lofoten eilanden

Lofoten NoorwegenDe belangrijkste eilanden Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadoy en Moskenesoy worden gescheiden van het vasteland door Vestfjorden. De eilanden zijn verbonden door bruggen en tunnels waardoor het redelijk eenvoudig is om rond te reizen. Ieder eiland wordt gekenmerkt door beschutte baaien, weiden vol met schapen en pittoreske dorpen. De vergezichten en de aanwezigheid van het Noorderlicht trekken veel kunstenaars naar de eilanden.

Op de eilanden vertaalt zich dit in de aanwezigheid van verschillende kunstgaleries. Het meest indrukwekkend is de aankomst per veerboot van uit Bodø. U staat oog in oog met de meest opvallende kenmerken van de eilanden, de torenhoge pieken van de Lofotenveggen. Een 160 kilometer lange strook van de bergen waarvbij de scherpe tanden in de skyline lijken te bijten. Met daar tussen een reeks van kleine idyllische vissersdorpjes. De bergen lijken zo dicht bij elkaar te liggen dat er op het eerste zicht geen weg door heen lijkt te gaan. In feite worden de eilanden doorzeefd met zeestraten en fjorden.

Paradijs voor vogelliefhebbers

Het aantal vogelsoorten op de Lofoten eilanden is gevarieerd en boeiend. Meer dan 140 verschillende soorten zijn waargenomen waaronder roofvogels zoals de wit-staart zeearend, valken en uilen. Ook papegaaiduikers, de sneeuwgors en de dipper zijn graag geziene gasten op de eilanden. De natuur is adembenemend en in combinatie met lange wandel- en/of mountainbiketochten is vogelen aan te raden.

Meer info:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *