Fjorden Noorwegen

Lees hier verder over de Fjorden en vakanties in Noorwegen ->

Fjorden Noorwegen

Bezoek de adembenemende fjorden in Noorwegen!
Fjorden NoorwegenDe fjorden in Noorwegen zijn wereldberoemd en een grote toeristische attractie. Een fjord is een inham van een bergachtige kust en heeft steile wanden die door gletsjers zijn uitgesleten. Bij de terugtrekking van de gletsjers, ontstonden er morenen of verhogingen waardoor het water in een fjord rustiger is dan de zee erbuiten. Veel fjorden zijn hierdoor natuurlijke havens. Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een fantastische vakantie in de Fjorden van Noorwegen (Fjorden Noorwegen)

Fjorden Noorwegen:

Waar liggen de Fjorden in Noorwegen? Bekijk hieronder de kaart van de Fjorden. Voor meer informatie over vakanties en rondreizen door de Fjorden van Noorwegen dan kunt u hieronder enkele interessante links terugvinden. Veel plezier met het boeken en het uitzoeken van uw bijzondere reis.

Bekende fjorden in Noorwegen:

Aurlandsfjord
De fjord is circa 29 km lang. In de buurt liggen de dorpen fjord zijn Flåm, Vik en Aurland.
Geirangerfjord
Dit fjord is het meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen en wordt vaak bezocht door cruiseschepen. Het staat op werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn vele watervallen zoals de beroemde ‘syv søstrene’ (‘de zeven zusters’), ‘ Brudesløret’ (‘de Bruidssluier) en ‘Friaren’ (‘de Vrijer).
Hardangerfjord
De fjord loopt van het zuidwesten naar het noordoosten en ongeveer 170 kilometer lang.
Stord, Bømlo en Tysnesøy zijn grote eilanden die in de buurt liggen.
Lysefjord
Lysefjord betekent lichtfjord. Het is waarschijnlijk zo genoemd omdat het fjord gekenmerkt wordt door licht granieten stenen. Met een toeristenboot of normale veerboot is het mogelijk om op verschillende plaatsen uit te stappen om wandelingen te maken in de omgeving van deze 42 kilometer lange fjord.
Nordfjord
Deze 106 kilometer lange fjord, gelegen in de provincie Sogn og Fjordane, is een van de langste Noorse fjorden. Echter, half zo lang als Sognefjord, maar niet minder imponerend.
• Sognefjord
In West-Noorwegen ligt het langste fjord van Noorwegen. Na de Kangertittivaq in Groenland en de Greely Fiord op Ellesmere-island in Canada, is dit fjord de derde langste fjord ter wereld!
Het gebied heeft een van de mooiste landschappen van Noorwegen. Volgens de National Geographic Traveler magazine uitgeroepen tot ‘de meest iconische bestemming van de wereld’.

Bekijk hier de vakanties in Noorwegen Fjorden >>

Fjorden Noorwegen boeken:

Het is mogelijk om een fantastische reis door Noorwegen te maken en de Fjorden mee te pakken. Klik hierboven op één van de links om een fantastische reis te maken door de Fjorden van Noorwegen.

Meer informatie over Noorwegen en vakanties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *