Cruise Noorwegen

Lees hier verder over de cruises in Noorwegen ->

Cruise Noorwegen

Geniet van schitterende uitzichten op een cruise in Noorwegen (Cruise Noorwegen)

Cruise NoorwegenEen cruise vakantie in Noorwegen is een uitstekende en fijne manier om het land met al zijn schoonheid te bezoeken. Het biedt vele mogelijkheden om Noorwegen te leren kennen. Vanaf het cruiseschip heeft u vaak een prachtig uitzicht op de adembenemende natuur zoals de Noorse fjorden, bergen, gletsjers en watervallen. Ook aan cultuur geen gebrek in pittoreske dorpjes of in steden als Oslo, Stavanger en Bergen. Bezoek de Noordkaap met de middernachtzon en maak kans op het zien van het magische noorderlicht! Bekijk hieronder meer informatie over het maken van een fantastische cruise in Noorwegen. (Cruise Noorwegen informatie) De reizen direct bekijken? Klik dan op onderstaande link.

Bekijk hier meer informatie over cruises in Noorwegen >>

Cruise Noorwegen:

Hierbij een voorbeeld van een mooie route.

Cruise naar de Noordkaap
Bezoek onderweg onder andere de plaatsen Geiranger, Flam, Alesund en de Hanzestad Bergen. Daarna naar de poolcirkel richting Noordkaap. Een van de beste tijden om te gaan is tussen half mei en eind juli, omdat u dan de middernachtzon kunt ervaren. De zon gaat niet onder en het blijft de hele nacht licht een geweldige ervaring!

  • Geirangerfjord. Dit fjord is het meest bezochte toeristische attractie van Noorwegen en staat bekend om zijn vele watervallen zoals de beroemde ‘syv søstrene’ (‘de zeven zusters’), ‘ Brudesløret’ (‘de Bruidssluier) en ‘Friaren’ (‘de Vrijer) en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Flåm. Het dorpje Flåm is een prima beginpunt om een bergwandeling te maken of om per boot of kajak de Aurlandsfjord of de smalste fjord ter wereld Nærøyfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te bezichtigen. Het dorp is bekend om de indrukwekkende spoorlijn. Een rit met de trein geeft u een spectaculair uitzicht op de bergtoppen, rivieren en prachtige watervallen die tijdens de reis te zien zijn.
  • Alesund. De levendige stad Alesund is een prima plek om cultuur op te snuiven. Bezoek het stadspark door de ‘duizend treden’ te nemen. Gelukkig valt de klim mee en zijn het 53 treden die leiden tot het mooie park. Aan de oude vissershaven liggen restaurants waar u heerlijk vis kunt eten.

Breng een bezoek aan het Sunnmøre Museum en beleef hoe de Noren vroeger leefden in dit openluchtmuseum met historische huizen en ambachten.

Bekijk hier meer informatie over cruises in Noorwegen >>

Cruise Noorwegen tips:

  • Bergen. Deze hanzestad is het bezoeken waard. Zoals:
  • Bergenhus. In de tijd dat Bergen de hoofdstad van Noorwegen was diende deze vesting als belangrijkste koninklijk hof en is nu een rijksmonument.
  • Fisketorget. Is de vismarkt van Bergen. Naast vis, zijn e rook kraampjes met groenten en fruit, bloemen en leuke souvenirs.
  • Maak een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg en wandel naar beneden. Al lopend komt u langs mooie oude houten huizen en heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving

Een cruise in Noorwegen, een onvergetelijke reis!

Meer informatie over rondreizen en vakanties in Noorwegen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *