Bezienswaardigheden Noorwegen

Kom op deze pagina meer te weten over de bezienswaardigheden van Noorwegen.

Wie aan Noorwegen denkt, denkt vaak aan een uitgestrekt land met fjorden en Bergen. Dit beeld klopt, maar Noorwegen heeft veel meer te bieden. Wat te denken van het prachtige noorderlicht, de hoofdstad Oslo met de talrijke bezienswaardigheden en musea of de Flåm spoorweg die door een indrukwekkend landschap loopt. Of u nu van natuur of cultuur houdt, Noorwegen heeft het allemaal. Op deze pagina komt u meer te weten over de bezienswaardigheden van Noorwegen en heeft u de mogelijkheid om de prijzen te bekijken voor een mooie reis door Noorwegen of te genieten van een prachtig gebied in Noorwegen met een vakantie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie over Noorwegen:
Auto / Bus e.a. (vervoer)
Bezienswaardigheden / klimaat
Overnachtingen
Prijzen / mogelijkheden
* Bij TUI is informatie te vinden over Noorwegen en vakanties

Bezienswaardigheden Noorwegen:

Oslo

Bezienswaardigheden NoorwegenDe groene hoofdstad Oslo heeft vele populaire bezienswaardigheden:

  • Akershus is nu een museum, maar was vroeger een fort.
  • Koninklijk paleis, de woonplek van de huidige Noorse koning.
  • Rådhuset (stadhuis). Elk jaar wordt hier de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt.
  • Springschans Holmenkollen. Ga met een kabelbaan naar boven en geniet van het prachtige uitzicht over de stad.
  • Het Frogner Park heeft vele beelden van de beroemde Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland en het is het bezoeken meer dan waard.

Geirangerfjord
In Noorwegen ontkomt u er niet aan: fjorden. Geirangerfjord is een van de allermooiste in Noorwegen. De Bergen aan beide zijden van het fjord zijn 600 meter hoog. Er zijn diverse watervallen, waarvan de ‘Seven Sisters’ en de ‘ Suiter’ de meest indrukwekkendste zijn.

Preikestolen (Pulpit Rock)

In het zuidwesten van Noorwegen, vlakbij de stad Stavanger, ligt de 605 meter hoge rots Preikestolen. De top is te bereiken door een fikse wandeling van vier uur heen en terug. Het schitterende uitzicht maakt de tocht meer dan waard.

Fløyen
Deze berg is een van de zeven bergen rondom de stad Bergen. Een must-see als u in Bergen bent! Het is mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan of te wandelen. Geniet van een welverdiend hapje en drankje in het restaurant als u de top bereikt heeft.

De Noordkaap
Dit bijzondere gebied wordt beschouwt als het noordelijkste stukje van Europa. Hier hebt u kans het mysterieuze noordelicht te zien.

IJshotel
In Noorwegen is het mogelijk om te logeren in een echt ijshotel. Dit is een unieke ervaring die u niet mag missen!

Flåm Railway
Dit avontuurlijk treintraject van 20,2 kilometer ligt tussen de dorpen Flam en Myrdal en gaat over grote hoogtes, afdalingen en hellingen door een geweldig mooi berglandschap.

Huskytocht of sneeuwscootersafari
In het noorden van Noorwegen kunt u een huskytocht maken. Dit is een ware belevenis. De door honden voortgetrokken slee glijdt door de sneeuw waarbij u zich kunt verwonderen over de prachtige natuur. Wilt u zelf actief zijn, maak dan een tocht op een sneeuwscooter door het schitterende sneeuwlandschap.

Meer informatie over Noorwegen:

Bijgewerkt op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *